Kinder Country

Gotovo poznate Kinder Country, majhno mlečno čokoladico, ki sicer ni veganska, pa tudi najbolj zdrava ne. Prav zato vam danes predstavim okusno, bolj zdravo, vegansko alternativo te priljubljene čokoladice iz našega otroštva. Gre za hladen prigrizek, ki se shranjuje v hladilniku in je zato še podebej primeren kot osvežujoča poletna sladica. Veganski Kinder Country lahko pripravite tudi brez sladkorja in brez glutena, za podrobnosti pa si poglejte nasvete.

Izdelki, ki vam morda pridejo prav pri tem receptu:
VEGANSKI MASCARPONE | ČOKOLADA BREZ SLADKORJA

Kinder Country
Preglej
Natisni recept
Zapri
  • Količina: 8 kosov

  VEGANSKO

  Sestavine

  • 120 g veganskega mascarponeja
  • 170 ml rastlinskega mleka
  • 1 čž tapiokine moke
  • 1 JŽ agavinega sirupa, (opcijsko)
  • 1/2-1 skodelice pirinih napihnjencev
  • 100 g čokolade, za preliv

  Navodila

  Postopek

  • 1)

   V kozico dodamo veganski mascarpone, rastlinsko mleko in agavin sirup (če ga uporabljamo). Kozico pristavimo na ogenj in med mešanjem počakamo, da mleko zavre.

  • 2)

   Temperaturo zmanjšamo, dodamo tapioko in med mešanjem kuhamo še 5 minut. Nato postavimo na stran za 15-30 minut, da se mešanica rahlo ohladi.

  • 3)

   Vzamemo manjšo plastično posodico, primerno za v zmrzovalnik. Po dnu enakomerno potresemo pirine napihnjence. Prelijemo jih z mlečno mešanico in posodico z dnom nekajkrat udarimo ob pult, da se znebimo večjih meurčkov. Posodico čez noč postavimo v zamrzovalnik (ali za vsaj 3 ure).

  • 4)

   Posodico vzamemo iz zamrzovalnika in iz nje previdno odstranimo veliko “Kinder Country” ploščico. Kocko razrežemo na manjše kose (med 8 in 12, odvisno od velikosti ploščice). Nad parno kopeljo stopimo čokolado in z njo oblijemo vsak košček posebej – čokolada se bo hitro strdila, zato si pomagamo z nožem in čokolado hitro razporedimo okrog cele kocke.

  • 5)

   Kocke postavimo v hladilnik, da se čokolada v celoti strdi. V hladilniku jih hranimo dokler jih ne postrežemo, do 5 dni.

  Nasveti

  → Veganski mascarpone lahko dobite TUKAJ ali pa ga pripravite sami: 200g indijskih oreščkov čez noč namočite v vodi. Zjutraj jih odcedite in sperite ter dajte v multipraktik z 75 ml rastlinskega mleka, 2 žlicama sladkorja po želji in nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta in dobro zblendajte, da dobite gosto kremo. Po potrebi, za lažje blendanje dodajte še malo mleka.

  → Priporočam, da uporabite katerega od bolj “gostih” rastlinskih napitkov kot npr. sojino, mandljevo, kokosovo ali iz indijskih oreščkov.

  → Uporabite lahko katero koli čokolado, lahko tudi belo, jedilno ali brez sladkorja.

  → Pirine napihnjence lahko zamenjate z ekspandiranim rižem, ajdo, piro ali drugim žitom, ki vam je pri srcu.

  → Za opcijo brez glutena uporabite ajdove napihnjence namesto pirinih in uporabite rastlinsko mleko brez glutena kot so mandljevo, sojino, riževo.

  → Za opcijo brez sladkorja enostavno izpustite agavin sirup in uporabite čokolado brez sladkorja . Preverite tudi, da uporabite napihnjence in mleko brez dodanih sladkorjev.

  Ideja:
  Če uporabljate CBD kapljice, je ta sladica odličen način, da jih implementirate v svoje prigrizke. Kapljice vmešajte k mlečni kremi po tem ko se ohladi, preden jo prelijete čez napihnjence.

  Komentiraj

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Prejšnja objava Naslednja objava