delavnica japonske kuhinje po vegansko
delavnica japonske kuhinje po vegansko

Vabim te na novo kulinarično delavnico japonske prehrane!

Prejšnjo pomlad sem cel mesec potovala po Japonski in spoznavala njihove tradicije, kulturo in seveda kulinariko. In zdaj želim to znanje deliti s tabo. Na delavnici ti bom predstavila osnove Japonske kuhinje, kako se je razvijala skozi čas, njihove značilne sestavine in jedi. Skupaj bomo pripravili in degustirali nekaj najbolj razvpitih japosnkih jedi, poleg tega pa vam bom iz prve roke pokazala tradicije in bonton v Japonski kuhinji.

Če te zanima Japonska kultura, okusna hrana, ali pa si le želiš nekaj zabavnih ur preživeti s podobno misleščimi ljudmi , potem te toplo vabim, da se nam pridružiš. Jaz že komaj čakam in vrjamem, da se bomo imeli res noro!

Shojin Ryori je vrsta prehrane, ki jo že stoletja pripravljajo budistični menihi na Japonskem. Temelji popolnoma na rastlinski osnovi in je zato primerna tudi za vegetarijance in vegane. V budizmu velja, da prehrana brez živalskih izdelkov prinaša ravnovesje in usklajenost telesa, uma in duha. Tudi danes je tovrstno prehrano mogoče naročiti v Shojin Ryori restavracijah in budističnih templjih na Japonskem. Na delavnici se bomo učili na splošno o Japonski kulinariki in kulturi, kjer je danes močno prisotno tudi meso in morski sadeži, recepti, ki jih bomo pripravljali pa bodo vsi 100% rastlinski.

OKVIREN URNIK:

– čajčkanje ob japonskih prgrizkih
– vse o matchi in obredu čaja Chadō (茶道)
– o japonski prehrani in spreminjanju skozi leta
– kuhanje v skupinah: temelji umami okusa, japonske začimbe in priprava 2 tradicionalnih japonskih receptov v sklopu umami okusa
– kako pravilno pripravimo riž za sushi
– vsak bo pripravil bolj napredno sushi rolico – mozaik
– o japonskih sladicah; še posebej se bomo posvetili riževi sladici mochi in kako jo pripravimo sami – vsak bo naredil svoj mochi v več okusih
– degustacije izbranih sestavin in napitkov
-druženje in pojedina

Vsi recepti so narejeni na rastlinski osnovi, rokovali pa se bomo tudi z algami, sojo in oreščki, katere se lahko za posameznika izpusti.

_______________________________________

CENA DELAVNICE: 59 €

[POPUST -10%] Če s seboj pripelješ še enega ali več prijateljev vsi dobite -10% popusta!
Za prijavo več oseb v prijavnico pod “Opombe” napiši tudi podatke svojih prijateljev (ime, email in naslov bivališča).

_______________________________________

CENA ZAJEMA:

– japonski prigrizki in pijača ob prihodu
– predavanje s fotografijami in videi iz Japonske
– degustacija izbranih japosnkih sestavin
– vse sestavine in pripomočke za izvedbo receptov na delavnici
– kuhanje in pomoč pri izvedbi tekom cele delavnice
– dokument z vsemi recepti, ki jih bomo pripravljali (in še kakšnim dodatnim)

Plačilo se izvede z nakazilom preko predračuna, ki ga prejmete na elektronski naslov po prijavi. Vaše mesto na delavnici je rezervirano šele po plačilu predračuna. V primeru odpovedi rezervacije ste upravičeni do 70 % vračila stroška prijave.

_______________________________________

PRIJAVA NA DELAVNICO:

  Opombe*:

  *če želiš prijaviti prijatelja napiši njegovo ime, priimek, stalni naslov in email. V kolikor je delavnica darilo ali presenečenje in ne želiš da prijatelj dobi email z računom in podrobnostmi mi tudi to nujno napiši!

  _______________________________________

  IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE?

  Vprašaj me direktno:

  Eva: @susiiiiin 
  email: evasusin97@gmail.com